Seramik Diş Kaplama

Seramik Diş Kaplama
Seramik Diş Kaplama

Tam Porselen Kaplama Nedir ?

 

Alt yapısında güçlendirilmiş porselen bulunan ya da tamamıyla blok olarak güçlendirilmiş porselenden yapılan  estetik olarak en gelişmiş kaplamalardır.

Uygulama Alanları

 

Özellikle estetiğin önemli olduğu ön grup dişlerde tek kaplamalarda ya da arada 1-2 eksik diş bulunduğu köprü uygulamalarında ve lamine yapılamayacak kadar fazla madde kaybı olan dişlerde. Arka bölgede tek diş kaplamalarında , cok nadir olarak tek diş eksikliği bulunan kısa köprülerde.

 

 

Tam Porselen Kaplama Fiyatları

 

Estetik beklentilerin çok yüksek olduğu tam porselen kaplamalarda fiyatlar hekim ve klinik düzeyinde büyük farklılıklar göstermektedir. Hekim deneyim ve becerisi özellikle estetik tedavilerde son derece önemlidir. Yine klinik donanımı, kullanılan malzeme ve ekipmanlar değerlendirmeniz gereken önemli alanlardır. Fiyat araştırması yaparken uygun gördüğüniz kliniği ziyaret edip muayene olmanızı ve yukarıda belirtilen tüm faktörler hakkında emin olacak düzeye geldiğinizde kararınızı vermenizi tavsiye ederiz. Beklentilerinizi detaylı bir şekilde anlatın, somut olarak beklentilerinizin karşılanabilirliği konusunda mutabakata varın, örnekleri inceleyin, süreç, klinik donanımı ve kullanılacak malzemeler konusunda detaylı bilgi alın, olası sorunlarda nelerin yapıldığını ve nelerin ücretsiz olduğunu sorun. Porselen diş fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız bizi arayabilir ya da bilgi formunu doldurup eposta yoluyla yanıt alabilirsiniz.

Uygulama

 
  • Panoromik veperiapikal röntgenler çekilerek tedavi planının yapılması
  • Gerekli durumlarda dolgu, kanal tedavisi ve diş eti tedavisinin yapılması
  • Dişlerin aşındırılarak hazırlanması ve aynı seans kompozit geçici kaplamaların yapılması
  • Ölçü alımı
  • Laboratuvar aşamaları
  • Seramik altyapı provası
  • Porselen diş provası
  • Protezin ağızda uyumlanması ve yapıstırılması.

Sert doku lazeri kullanımı

 

Estetik görüm, diş ve diş eti sağlığı açısından, protez aşamasında diş eti şekillendirmesi son derece önemlidir. Diş eti şekillendirmesi, diş etlerinin bir bölümünün diğerlerine göre daha aşağıda olduğu, tüm diş etlerinin estetik açıdan güzel görünmeyecek şekilde aşağıya sarktığı ya da diş etleri alındığında çene kemiğinin göründüğü durumlarda uygulanır.

Klasik yöntemde bistürü ile cerrahi operasyon yapılarak diş etleri şekillendirilmektedir.  Bu yöntem efektif olmakla birlikte cerrahi operasyon nedeniyle hastaların diş etlerinin iyileşmesi yaklaşık bir ay sürmektedir.  İyileşme süreci ağrılı olmakta, ödem nedeniyle diş etlerinde şişlik olmakta, hastaların ağrı kesici ve antibiyotik kullanması gerekmektedir. Diş etlerinin iyileşme dönemimde şekil değişiklikleri olabilmekte ve özellikle estetik açıdan 100% başarı sağlanamayabilmektedir.   Ayrıca dikiş atılması ve  dikişlerin daha sonra aldırılması gerekmektedir.

Sert doku lazeri ile cerrahi işlem olmadan diş etleri ve dişlerin etrafında kemik dokusu şekillendirilmektedir.  Bu sayede iyileşme süresi 3,4 güne düşmekte, diş eti şekillendirme başarısı yükselmekte, operasyon sonrası ağrı ve şişlik önemli ölçüde azalmakta, dikiş atılmasına gerek olmamakta, ilaç kullanımı büyük bir olasılıkla gerekmemektedir.

Bu işlemlerde sert doku lazerine alternatif yumuşak doku lazeri de kullanılabilmektedir. Ancak bu yöntem bir çok nedenle tercih edilmemektedir.  Yumuşak doku lazeri ile açığa çıkan ısı diş etini yakmakta dolayısıyla iyileşme süresi uzamakta, şekillendirilen diş eti iyileşme sırasında tekrar şekil değiştirebilmekte ve başarı oranı düşmektedir.  Yumuşak doku lazeri ile diş eti çevresindeki kemik düzeltmeleri yapılamamalıdır.

AVANTAJLARI
  • Işık geçirgenlikleri cok iyi oldugu için doğal dişe en yakın estetiği verirler. Dişeti seviyesinde gri renkleşme oluşturmaz. Zirkonyum ya da metal altyapılı kaplamalara oranla dişte daha az aşındırma yapılır. Allerjik reaksiyon gözlenmez. Sıcak-soguk iletkenlikleri cok düşüktür.
DEZAVANTAJ
  • Çok dirençli bir materyal olmadığı için fazla basınç gelen uzun köprülerde kullanılamaz. Metal altyapılı kaplamalara göre daha maliyetlidir
SÜRE
  • Panoromik veperiapikal röntgenler çekilerek tedavi planının yapılması. Gerekli durumlarda dolgu, kanal tedavisi ve diş eti tedavisinin yapılması. Dişlerin aşındırılarak hazırlanması ve aynı seans kompozit geçici kaplamaların yapılması. Ölçü alımı. Laboratuvar aşamaları. Seramik altyapı provası. Porselen diş provası<.; Protezin ağızda uyumlanması ve yapıstırılması.
GARANTİ
  • Protez malzemeleri ve tedavi kaynaklı tüm sorunlarda 7 yıl yeni protez yapım garantisi verilmektedir. Hasta kaynaklı ağız hijyen sorunlarınlarından, kaza ve darbelerden kaynaklanan problemler garanti kapsamı dışındadır.
BAŞARI
  • Tedavinin başında hastanın beklentisi detaylı bir şekilde öğrenilmelidir. Ölçünün detaylı bir şekilde alınması ve hasas bir teknisyen çalışması gereklidir. Tedavinin uzun süreli başarısı için ağız hijyenine özen gösterilmelidir.En az yılda bir kez rutin diş hekimi kontrolüne gelinmelidir.

© 2025 Denttek. Tüm Hakları Saklıdır.